Transportlöpning som träningsform
Det är allt mer vanligt att löpare använder transportlöpning som ett sätt att få in all den mängdträning som behövs. Det är ett bra sätt att få tiden för träning att räcka till. Som bonus är det bra för miljön och kan spara en hel del pengar. Här kommer förslag till hur man kommer igång.
Transporten till och från jobbet
När man tänker på det, kan transporten till och från arbetet utgöra en rätt stor del av dygnets timmar. Den som har 45 min enkel väg, måste således lägga 7,5 timmar varje vecka på detta. Tid som helt eller delvis hade kunnat användas bättre. Realistiskt sett kan de flesta inte springa till och från jobbet varje dag, men att kunna göra det ett par gånger i veckan, gör att man vinner tid för träning. Den som har lång väg till jobbet kan kombinera att springa och åka buss en bit av den. Många är helt beroende av bil, men även där kan man då parkera en bit ifrån arbetet, helst på en gratisparkering. Det kan helt enkelt vara läge att skaffa en billigare mindre bil. Vill man även där slå ett slag för miljön, är det en hel del saker man kan tänka på då man ska köpa begagnad bil för att få ut så mycket som möjligt. Via Riddermark Bil hittar man det perfekta pendlarfordonet, som går att kombinera med att transportlöpa emellanåt.
Fördelar med transportlöpning
Det är inte bara nybörjare inom löpning som har nytta av att springa långsamt. Ofta är det mängden löpning som är av betydelse, oavsett vilket mål man har. Därför blir transportlöpning till arbetsplatsen ett bra dagligt verktyg. Den som inte har möjlighet att duscha på arbetsplatsen kan förstås springa hemåt efter arbetet. Det kan behövas en del praktiska arrangemang för att få det hela att fungera bra. Det kan vara bra att skaffa en löparryggsäck där man kan ta med kläder och eventuellt dator. Dock är det bra om det går att förvara ombyteskläder på jobbet. Då gäller det att planera det i förväg.
Att bygga en bra bas
Kan man få in mängdträning i sin vardag kommer benen att bli starka och snabba. Därutöver kan man lägga in ett eller två kvalitativa pass där man springer exempelvis intervaller. Med hjälp av mängdträning, där farten är av mindre betydelse, utvecklar benmusklerna sin förmåga att använda fett som bränsle. Detta gör på längre sikt att man kan hålla en allt högre fart under en allt längre tid.